Merhabalar,
Bu yazımızda bir önceki yazımızda kurduğumuz VMware Sanal makine üzerinde Windows Server 2012 Kurlumunu anlatıcaz.
Şimdiden kolay gelsin 🙂
Öncelikle kurduğumuz VMvware içerisinde “Create a New Virtual Machine” sekmesine tıklıyoruz.
Eğer bunu göremiyorsak File menüsünden de aynı seçeneği bulabilirsiniz.
Daha sonra karşımıza çıkan Sihirbaz sayesinde nasıl bir makine kuracağımızı kısaca belirtiyor ve iso dosyasını makinemize dahil ediyoruz. Şimdi sırayla bu aşamaları inceleyelim.
Öncelikle kuracağımız yazılım tipini seçiyoruz ki şuanda bize Typical yeterli olacaktır. Custom konusuna ileride değineceğiz.
Daha sonra Sanal Makinenin İşletim sistemini nereden kuracağımızı seçiyoruz.Bu konumda CD sürücüsü ya da bilgisayar içerisinde herhangi bir noktadan iso dosyası seçiyoruz ve geri kalanını Sanal makine bizim için hallediyor.
Bu kısımda kuracağımız işletim sistemine ait Pruduct Key istiyor ama geçebiliyoruz yine aynı zamanda kullaıcı adı ve Parolalı bir hesap oluşturabilirsiniz tabi değiştirmek veya şifreli girmek istemiyorsanız hiçbirşey yazmadan Next diyip geçebiliyoruz.
Burada Sanal Makinemizin kullanmasını istediğimiz bellek miktarını görüyoruz. Default olarak 60 GB geliyor isterseniz artırabilir ya da azaltabiliriz.
Kuracağımız makinenin özelliklerini özet olarak veriyor.Eğer İstersek yeni aygıt ekleyebilir ya da çıkabiliriz. Yeni aygıt eklemek için aşağıda Customize Hardware kısmına girebiliyoruz.
Bu konumda Kuracağımız sanal makinenin donanım özelliklerini yapılandırabiliyoruz.Daha karşımıza bu pencere açılıyor burada ki “ADD” ve ya “REMOVE” kısmından istediğimiz aygıt eklebilir ya da kaldırabiliriz. Aynı zamanda yan tarafta bulunan yerden vermek istediğimiz RAM miktarını ayarlayabiliyoruz. Mavi Sekme verebileceğiniz MAX RAM miktarı yeşil ise sizin verdiğiniz RAM miktarı.
Artık Sanal makinemiz oluştu şimdi İşletim Sistemimizin yüklenmesini bekliyoruz. İlk açılışta kendisi otomatik olarak Makineyi başlatıcaktır ama diğer girişlerinizde İsminin altındaki PLAY tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
Yükleme başladı Windows Server 2012 kendi kendini yüklüyor.Dokunmuyoruz bile kendimize bir kahve alıp izliyoruz:)
Ve nihayet Windows Server 2012 Yüklendi 🙂 Bu kısımların her hangi bi yerinde sorun yaşarsanız yorum olarak bana ulaşabilirsiniz. Bir sonraki yazımda Active Directory Kurulumundan bahsediyor olucam 🙂 Kolay gelsin efendim:)