Android’in daha doğrusu Google platformlarına yeni eklediği bir veri tabanı var. Buralara kadar geldiğinize göre bu veritabanından haberdarsınız ve nasıl kullanılacağını merak ediyorsunuz. Bingo !
Öncelikle belirtelim, verilerinizi Cloud üzerinde depolayıp her cihazdan erişmek istiyor ve Web Servisler ile uğraşmak istemiyorsanız doğru yerdesiniz.
‘Abi benim zaten tek verim var gidecek gelecek ne gerek var veritabanıdır Web Servistir Java dır .Net dir ?’ Diyenlerin de Mause’un topunu aşağı doğru kaydırmaları önemle rica olunur. 🙂
Firebase dediğimiz arkadaş verilerimizi bizim için Web üzerinde sizin oluşturduğunuz hesabınızda depoluyor. Öyle depoluyor diyince aklınıza normal veritabanı tabloları satırlar sütunlar gelmesin bu işi de hayli garip yapıyor zira parent ve child ilişkisini veritabanı üzerinde görmemiz mümkün oluyor.
Yani Firebase NoSQL bir veritabanını bizlere sunuyor.
Aynı zamanda bir sürü özelliği de sitelerinde barındırmışlar.
Mesela Firebase BUILD FOR ANY DEVICE ve BUILD FAST diyor.
Bu demek oluyor ki Firebase ile uygulama geliştirmek her platformda mümkün.
Ve size her platform için destek veriyor.
Burada da görüldüğü gibi ve heryerde kocaman yazdığı gibi Firebase için dökümantasyon hayli iyi.
Sizi herhangi bir sorunda ortada bırakmıyor yardımcı olmaya çalışıyor.
Ama tabi yeni sistem ve hataları eksiklikleri olacak diye düşünüyorsanız yanılmıyorsunuz o konuda da Firebase.com/blog adı altında bir Blog açmışlar ve deneyimler eksiklikler buralarda paylaşılıp çözüm buluyor.
Firebase e buradan ulaşabilir ve Google hesabınız ile karın ağrısız bir giriş gerçekleştirebilirsiniz. Hemen akabinde alacağınız bir Link ile Real Time uygulamalarınızı kurmaya ve kullanmaya başlayabilirisiniz.
Açtığınızda sizi böyle bir sayfa karşılayacak .
Bir sonraki yazımda Android üzerine Firebase kurulumundan bahsediyor olucam. Takipte kalın ve yorum atmayı unutmayın 🙂
Koç beğendim,çok haklısın katılıyorum.Takipteyiz ABİ 😀
love your website, thanks and victual the considerate job check the latest casino bonus offers