Lifesycle of Docker

Kullanıcı Elinde bulunan kodu (ya da herneyse) Docker-Client aracığı ile Docker-Engine e gönderiyor.Docker-Engine bu arkadaşı Container servisine gönderiyor o serviste çalışması için gerekli olan uygulama başlatma silme vs. Yapıyor

Burada docker olarak bahsettiğimiz arkadaş bizim için bir container oluşturuyor v uygulamayı içerisinde çalıştırabliyoruz. Bu sayede testi zor olan uygulamaları aynı canlı ortamdaymış gibi içerisine atarak çalıştırabiliyoruz. Bu çok önemli bir kolaylık sağlıyor bize zira test aşamları bir uygulama için en önemli aşamaları barındırıyor.

Docker ile dağınık uygulamalarınızı buluta kolayca kurmayı ve dağıtmayı öğrenebilirsin demiş bir web sitesi asıl amacı uygulamaları Clouda deploy edip istediğin zaman istediğin yerden çalıştırmasını gerçekleştirebilirsin.

Teknik olarak işletim sistemi boyutunda ama hafif olarak çalışabilen bir işletim sisteminden daha az maliyetli arkadaşlara deniliyor.

Özellikleri arasında, kolayca deploy et ve sys-admin pozisyonunda çalıştır.Tüm bağımlılıkları olan bir uygulamayı yazılım geliştirme ile standart olarak deploy edip çalışmaya yarar.

Docker, işletim sistemi çekirdeği seviyesinde bir sanallaştırma sağladığı için Hypervisor’lerle sağlanan sanallaştırmaya göre çok daha maliyetsiz (lightweight) ve hızlı bir sistem sunmaktadır.

Docker’ın Hypervisor’lere göre donanım kaynaklarının daha etkin kullanılmasını sağlar. Docker’ın uygulamaları birbirinden ayırmak için Hypervisor’ler gibi farklı işletim sistemlerine ihtiyaç duymaması, her bir uygulama için yeni bir işletim sistemi kurulması gereğini ortadan kaldırarak ciddi bir kaynak tasarrufu da sağlamıştır.