Sanal makinelerden farklı olarak, konteynırların yükü yüksek değildir ve dolayısıyla altta yatan sistemin ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlar.

Containers

Docker Daemon tarafından Linux çekirdeği içerisinde birbirinden izole olarak çalıştırılan process’lerin her birine verilen isimdir. Çok hızlı çalışırlar.

Containerlar aslında var olmasına rağmen docker sayesinde yıldızı parlamış olan teknolojilerden.Container makine anlamına geliyor bu kısmda. Yani sanal olarak kullanılabilecek şeylerden.Dockerlar containerlar image file lar ile çalışırlar. Bizim sistemizmizde yml ile biz bu containerarın sürümlerini belirliycez.

Imagelar public ise bu kısımda ücretisiz yararlanabiliyoruz docker hub dediğimiz bir takım web sitelerinden. Özel olmasını istiyorsak para veriyoruz.

Çekerken docker pull ornek diyerek öekebiliyoruz. Container imajları ortak olan sistem dosyaalarını paylaşıyor.böylece disk alanından performans sağlanıyor.

Özetle Docker sistemden dışarıya hizmet veren bir yazılım örneği. Çünkü hepimiz benzer sorunları yaşıyoruz. Hepimiz için “works for me” diye bir gerçek var. Herkes otomasyon testleri için ortam kurmayı ne kadar hızlı ve ekonomik yaparım diye bakıyor.

Yarın, insanlar sanal işletim sistemlerini konuşmayacak artık. Tek bir işletim sistemi, tek bir kernel… ve üzerinde yeterince izole olmuş, her biri kendini hususi bir işletim sisteminde zanneden prosesler. Açılıp kapanmaları iş değil. Sürüm geçmek saniyeler seviyesi: yeni prosesi aç, eskisini kapat. Ve tüm bunlar bir kaynak kod deposuyla uçtan uca bağlı. Hepsi bir kod “commit”ine bakıyor.

Docker’ın kullanıcılarını aynı Container’da sadece ve sadece tek process çalıştırmaya adeta zorlamasıdır.